Jenny Ströbäck

När jag går in genom ”dörren” till skogen och framför mig har en löptur i skogen, då händer det något med tankarna och idéer flödar medan jag samtidigt parerar alla rötter, stenar och nedfällda träd. Vid mål avslutar jag gärna med ett dopp i närliggande sjö. Detta gör mig till en bra version av mig själv, samtidigt som ett riktigt tungt puls- och skivstångspass på gymmet gör mig hel.

Min träningsfilosofi
Träning ska vara roligt och lustfyllt. Vi ska använda kroppen och de medel vi har tillgång till. Att sätta upp stora eller små mål som är hållbara och långsiktiga, är en nyckel för motivationen.

Lite om mig
Min träningsbakgrund kommer från handbollen som var en stor del av mitt liv fram till 26 år. Sedan fann jag lyckan i att träna på gym och att gå på träningspass. Efter några år av avsaknad av mål i träningen genomförde jag En Svensk Klassiker. Började med Tjejklassikern, fick mersmak, testade Halvklassikern och året efter hela klassikern. En lärorik träningsperiod och det jag fick med mig, är att det är viktigt för mig att sätta upp tydliga mål i min träning.

Under åren med satsning mot klassikern var jag väldigt ensam i träningen, många timmars nötande i spåren. När klassikern var genomförd och jag och min PT pratade mål, då blev det nya fokuset att jag skulle testa på Crossfit, och jag hade verkligen kommit hem: Härlig gruppdynamik och tuff träning där jag kunde sätta upp tydliga mål.

I dagsläget tränar jag för att fortsatt vara stark och funktionell, med små delmål i hopp om att inom kort hitta tillbaka till de stora målet. Gillar att prova på nya träningsformer och har sedan en tid tillbaka, en nyfunnen kärlek i terränglöpningen.

Jag är 41 år och bor med min familj Mats, Alda 10 år och Thyra 8 år i Tyresö/Fornudden. Som familj tycker vi om att vara hemma i vårt hus, vandra i skogen eller bara njuta av en bra film.

Utbildningar
Jag har en grundutbildning som Personlig tränare, Kostrådgivare och hälsoinformatör från The Academy och har vidareutbildat mig inom områden som jag brinner för:
o   Löpcoach – The Academy
o   Kettlebellinstruktör – Peaklife
o   Cert. MammaMagetränare
o   Cert. Stark genom klimakteriet coach
o   Livsstilscoach – SATS

Kommer närmast från SATS där jag jobbat i två år som Personlig tränare och gruppträningsinstruktör.